Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων!

Μόνο επώνυμο ελαιόλαδο στα τραπέζια των εστιατορίων!

Η ρύθμιση για το ελαιόλαδο και η καθιέρωση δια νόμου της μη επαναχρησιμοποιούμενης συσκευασίας στο χώρο της εστίασης, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει.

Είχε εξαγγελθεί και το 2014 αλλά τελικώς δεν νομοθετήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει καθιερωθεί από το 2013, στην Ιταλία από το 2014, και πλέον εφαρμόζεται και στην Κύπρο

Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου.

Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει κυρίως τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ αρκετά ωφελημένος θα είναι και ο κλάδος εστίασης, αφού το εστιατόριο μπορεί να χρεώνει τη φιάλη μιας χρήσης ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το κύρος και την ποιότητα του φαγητού του.

Το μεγαλύτερο όφελος όμως το έχει το ίδιο το κρητικό ελαιόλαδο, αφού επιτέλους θα πάρει την – περίοπτη – θέση που το αξίζει στον τόπο του: η ποιότητα, η γεύση και όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το λάδι του τόπου μας μοναδικό θα παραμένουν αναλλοίωτα, προσφέροντας έτσι στους καταναλωτές άλλη εμπειρία γεύσης.

Έτσι λοιπόν, το προϊόν μας θα γίνει ευρύτερα γνωστό στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι, αν το επιθυμούν, θα μπορούν να το προμηθεύονται απευθείας και να το παίρνουν μαζί τους στη χώρα τους, προβάλλοντας και διαφημίζοντας το περισσότερο, με απώτερο στόχο να πάρει επιτέλους τη θέση που του αξίζει: την κορυφαία!